Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor iedereen important om er zich mee bezig te houden dat een gevaar vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een niet verwachte geval waardoor u niet van huis kunt, maar tevens ten tijde van uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan lopende een vakantiereis. U heeft de mogelijkheid om meer dan één categorieën mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u in de regel een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste rubrieken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een beste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal opties af. bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro's, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor veel mensen die zonder zorgen een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. de goedkoopste reisverzekeringaan gaan is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking ontzettend gemakkelijk, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een de voordeligste reisverzekering een vereiste. Een de goedkoopste en een betere reisverzekering in 1 aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het met name van belang om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantie gaat. bepaalde dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk louter geboden als de reis zich binnen Europa afspeelt.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de meeste voordelige reisverzekering vind je allereerst door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede afweging te maken van zaken die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou overbodig zijn. Je wilt natuurlijk niet voor niks betalen. Daarom is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een bekendste reisverzekering. Als je meerdere keren per twaalf maanden op tochtje gaat is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke trip of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan de betere keus.

Kijk alsook goed naar vergoedingen die bij een paar reisverzekeringen standaard zijn inbegrepen. Er bestaan ook verzekeringen die onder andere op zijn minst winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen vaak meer kosten dan verzekeringen die deze beschermingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het goedkoper om een reisverzekering te kiezen die deze sporten ook niet dekt.

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je een goede reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Om reisverzekeringen te vergelijken is het noodzakelijk dat je weet welke zaken je verzekerd wilt hebben. Medische kosten zijn meestal vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden geneeskundige kosten die niet betaalt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren gedurende je trip, dan weet je dat de uitgaven verzekerd zijn. Naast medische kosten kun je zeer veel andere opties meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, duiken, automobilistenhulp of zakenreizen standaard mee te verzekeren.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meer dan 1 tochtjes

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt in feite al slim vanaf het ogenblik dat er meer dan twee tochtjes binnen eenzelfde twaalf maanden worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere te allen tijde rekening met de totale waarde van alle reizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt tenslotte altijd standaard afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer tijdens uw vakantiereizen optimaal bent gedekt. functioneel gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan tevens altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de voordeligste keuze als je minder dan 21 dagen per 12 maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het immers zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus verstandig alsook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je eenvoudig zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde begindatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 maal per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 3 weken of vaker dan 1 keer per kalenderjaar op vakantiereis gaat. Het is dan vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet steeds een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw polisonkosten te betalen.

op welk moment u zoekt naar een reisverzekering om te kiezen is het mogelijk om te kiezen tussen twee uiteenlopende opties. U kunt bijvoorbeeld een reisverzekering doorlopend afsluiten, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder van toepassing indien er bijvoorbeeld slechts één keer per kalenderjaar een stedenreisje of een andere vakantiereis wordt gepland. Boekt u echter elk jaar niet alleen een zomer-, maar onder andere tevens een wintertrip en een stedentrip? In dat geval levert een reisverzekering doorlopend afsluiten u immer een zeer verstandig financieel voordeel op.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat voordeliger. Dat is niet immer zo. Doorslaggevend op dit gebied is hoeveel keer per kalenderjaar u er voor kiest om op tochtje te gaan. Is dat slechts 1 keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het voordeligst. Gaat u 2 keer of nog meer per twaalf maanden op tochtje? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar tevens financieel heel wat interessanter is. U kunt het beste wel altijd rekening houden met de waarde van de vakantie die wordt betaald. Dit kan namelijk wel eens voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan 1 maal per jaar moet opzegging of bijstand moet aanvragen.

Gedurende uw ontdekkingsreis naar een betere reisverzekering is het immer verstandig om even een onafhankelijke vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet dan toch aangeven welke reisverzekering u niet alleen voorziet van alle extra dekkingen, maar alsook nog eens financieel gewenst is. Dat geldt niet zomaar voor elke reisverzekering die er op de markt is terug te vinden. De voordeligste reisverzekering hoeft bovendien niet altijd een meest bekende reisverzekering te zijn. Alleen door een onafhankelijke vergelijking te maken zal er dan alsook voor worden gezorgd dat u op het einde van de rit beschikt over een doorlopende reisverzekering die al uw verwachtingen ten minste kan inlossen. Opgelet, hou bij het controleren van de polisvoorwaarden tevens altijd rekening met de precieze locaties die zijn vergoed. Een doorlopende reisverzekering die dekking biedt over heel Europa hoeft dat bijvoorbeeld niet te doen voor landen daarbuiten. Heeft u dus een echt een verre trip gepland? Controleer dan goed of deze op zijn minst door uw polis wordt verzekerd.

Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al in enkele stappen goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op reis, dan ligt het omslagpunt op circa een tochtje van 14 dagen. Ga je dus met je familie vijftien dagen of langer op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt het omslagpunt op een week of drie. Vooral als je er daarnaast ook nog enkele dagen ertussenuit gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. tevens voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende vaak voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op deze website zodat je de goede optie kunt maken.

Hoe langer of vaker je op trip gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals medische onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger dan een kortlopende. tochtje je niet alleen maar heb je een gezin? Dan is een doorlopende reisverzekering al in enkele stappen voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan eenentwintig dagen of vaker per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan over het algemeen goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan 2 tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elke twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Zeer veel dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt ten minste bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

  • Medische kosten
  • Automobilistenhulp
  • riskante sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
  • Wintersport
  • Repatriëring (niet verwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een ongeval)
  • Contant geld
  • Studie in het buitenland
  • Zakenreis
  • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de dekkingen die je benodigd, zoeken wij de goedkooste reisverzekering voor je uit.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Zeker vanuit gaan dat deze alle mogelijke reizen indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook zekere reizen waar een hoger bedreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersporttrip loopt u als vakantieganger een groter gevaar om enkele botten in uw lichaam te breken en dat perikel wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde op zijn minst indekken. voordat op wintersport te afreizen is het dan ook immer vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op sneeuwvakantie gaat is welke eigendommen nu precies is verzekerd en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er allicht wel rekening mee te houden dat niet het gehele aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Bovendien zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te inspecteren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de geld die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij geneeskundige redenen), dan zult u merken dat tevens deze kosten zijn vergoed. Vanzelfsprekend geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde geld ontvangen zult, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke bescherming beschikt, maar de gelegenheid is alsook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u welbeschouwd de wintersport wenst te beschermen kan dit over het algemeen altijd tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar te kiezen en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken alvorens een definitieve keuze te maken!

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (wellicht heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} verzekerd bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van invloed bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo gemakkelijk is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo easy doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via hier kun je heel gemakkelijk een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest goede verzekering hebt gevonden kun je linea recta je reisverzekering aan gaan. Dat kan volledig online en je ziet terstond of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door enkele extra’s beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange vakantiereis van 4 weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder maandprijs dan wanneer je je alsook verzekert voor onder andere hoogrisico sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op vakantiereis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat absoluut goedkoper dan wanneer je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, tevens al kies je voor dezelfde dekking.

De goedkope reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. soms heb je geneeskundige onkosten al bij je zorgverzekering meegedekt of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een accidentlenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een beste reisverzekering af.

Scroll to top